10 listopada 2007

Event Catering

Catering jest nieodzowną częścią każdego eventu. Wiedza na temat trendów, nowych smaków i sposobów podawania potraw jest niezbędna każdemu kto na co dzień zajmuje się organizacją imprez integracyjnych, pikników, gali,bankietów czy spotkań biznesowych. W tym dziale prezentowane będą nie tylko przepisy na ciekawe dania ,ale też trendy panujące w cateringu, nowości kulinarne i inne przydatne Event Managerom informacje. Stałym punktem będzie Bogo Kącik Kulinarny, aktualizowany co miesiąc, w którym Bogdan Żelazowski, szef NoBo Catering prezentować będzie przepisy na dania okolicznościowe i nie tylko.

Bogo Kącik Kulinarny




Dla tych, którym zostały resztki po haloween

Zupa z dyni i ziemniaków


Rosół 1 lit- mocny smakiem z dodatkiem złocistego czosnku i kawałków imbiru

Ziemniaki 0,5 kg
Dynia 0,5kg
Cebulka 1szt.
Czosnek 3ząbki
Marchew 2szt.
Suszone pomidory marynowane w oliwie 1 garść
Pestki łuskane z dyni

Dynie kroimy na kawałki i gotujemy razem z ziemniakami , cebulą
marchwią i czosnkiem w rosole o mocnym smaku. Gdy wszystkie składniki są mięciutki miksujemy zupę, dodajemy pesteczki z dyni. Oblewamy ostrą oliwą i dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany - gotowe szybciutko!!!


bon apetit :)

Następny już za miesiąc



Brak komentarzy: